Pelerinaj pe meleaguri dâmbovițene : 50 lei/pers

Pelerinaj pe meleaguri dâmbovițene : 50 lei/pers

Pelerinaj pe meleaguri dâmbovițene

‼‼‼‼‼ PRET PROMOTIONAL ‼‼‼‼‼

🔖🔖🔖 50 lei / pers. 🔖🔖🔖

Data de plecare: 15.05.2021

Plecare la ora 07:00 din Bucuresti ( Pta Constitutiei). Se viziteaza:

📌 Mrea Nucet - face parte din salba mănăstirilor care au înconjurat Târgoviştea medievala, fiind a doua ca importanţă din spaţiul dâmboviţean, după Mănăstirea Dealu.

📌 Mrea Viforata - ctitorie de la 1530 a lui Vlad Vodă al V-lea (Vlad Înecatul), restaurată integral de voievodul Matei Basarab și repictată prin grija deosebită a Dnei Maria Brâncoveanu. Manastirea adaposteste icoana facatoare de minuni a Sf Mare Mucenic Gheorghe si racla unde se păstrează părticele de sfinte moaşte ale Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ale Sf Vlasie şi ale Sf Haralambie.

📌 Mrea Dealu – importantă ctitorie şi necropolă domnească a fost ridicata acum mai bine de 500 de ani de catre Radu cel Mare. Pronaosul bisericii este considerat a fi unul dintre cele mai mari spaţii funerare din ţară, aici dormindu-şi somnul de veci voievozi, domni şi feţe bisericeşti. Dintre toate aceste morminte, se remarcă cel al lui Radu cel Mare şi cel al lui Mihai Voievod Viteazul, rânduite de o parte şi de alta a intrării în naos. Sarcofagele din marmură ale acestor voievozi au fost executate între 1912 și 1913 de cunoscutul sculptor Frederic Storck.

📌 Targoviste - resedinta domneasca si capitala intre 1396 si 1714, Târgovistea a detinut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar si cultural-artistic al Tarii Românesti. Vizitam Catedrala Mitropolitana ( ne inchinam la Sf Ierarh Nifon) , Mrea Stelea ( a fost construita de mesterii domnitorului Vasile Lupu ca o replica a cunoscutei ctitorii din Iasi "Trei Ierarhi" ) , Curtea Domneasca ( concepută ca un complex de edifcii care să servească atât ca centru al administraţiei ţării, cât şi ca locuinţă pentru domnitor, familia sa şi pentru numeroşii curteni și slujitori) si Turnul Chindiei - reprezintă emblema de secole a orașului.

📌 Mrea Baldana - zidită de către preotul Ghe. Baldanescu și soția sa Maria, între anii 1827 și 1831.

Intoarcere seara in Bucuresti.

🔖🔖🔖 Pret: 50 lei / pers. 🔖🔖🔖

Pretul include: transport cu autocar / midiautocar ; ghid insotitor din partea agentiei

Pretul nu include: taxa de intrare la Curtea Domneasca ( 12 lei / pers).

☎️ Relatii si inscrieri: 0721 58 53 58