Pelerinaj in Grecia - 01.03.2018

Pelerinaj in Grecia - 01.03.2018

Data de plecare: 01.03.2018
Pret: 195 Euro / pers


Ziua 1 Plecare la ora 15:00 din Rm Valcea pe traseul Pitesti ( Podul Viilor 16:00 ) - Bucuresti (Parcul Izvor – ora 19:00) - Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Kalambaka. Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde  veti  asista  la  procesul  de  fabricare a  icoanelor). Vizitarea  Complexului Monahal Meteora  (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos )vizitam  1 manastire. Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 3 Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei ) si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul . Vizita la Mrea Makrimallis ( icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, moastele Sf Partenie si moastele Sf Muc Paraskevi ). Cazare in insula Evia - hotel 3*.

Ziua 4 Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). . Plecare spre Insula Eghina- cunoscuta ca si insula Sf Nectarie ( traversare cu ferry-boat-ul Pireu – Eghina). Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul. Vizita la Mrea Sf Ecaterina  - moastele Sf. Ecaterina si icoana facatoare de minuni a Sf Spiridon. Cazare in insula Eghina hotel 2*.

Ziua 5  Mic dejun.. Traversare cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu). Optional: vizita la Mrea Sf Irina de Hrisovalant unde  ne inchinam la icoana facatoare de minuni a sfintei  ( 5 Euro / pers).  Continuarea drumului spre Paralia Katerini cu oprire la Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Cazare in Paralia Katerini hotel 3* .

Ziua 6.Mic dejun.  Plecare spre Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia.   Plecare spre tara cu oprire in Bulgaria la Rila  – vizita la Mrea Sf Ioan de Rila ( cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria – adaposteste moastele Sf Ioan de Rila ) Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


Pretul include: transport cu autocarul; 4 nopti cazare in hotel (camere duble); 4 mic dejunuri; toate traversarile cu ferry-boat-ul; ghid insotitor ; preot insotitor
Pretul nu include: asigurarea medicala ( 25 lei ); intrarea la Meteora ( 3 Euro) ; vizita la Mrea Sf Irina de Hrisovalant ( 5 Euro ); orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”

Acte necesare : carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni


Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic de 40 de persoane pretul excursiei se recalculeaza

TRANSFER GRATUIT DIN RM VALCEA SI PITESTI

Braul Maicii Domnului: Potrivit Sfintei Traditii, Apostolul Toma nu a fost prezent la inmormantarea Maicii Domnului. El se va invrednici sa primeasca Cinstitul Brau, ca semn al inaltarii ei cu trupul la cer. Acest Brau a fost facut de Fecioara Maria din par de camila. A fost adus in Ierusalim de imparatul Teodosie cel Mare (379-395). In anul 395, Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, aduce la Constantinopol Braul Maicii Domnului...(vezi articolul complet pe http://www.crestinortodox.ro/religie/braul-maicii-domnului-152957.html )