Pelerinaj in Grecia - 21.03.2019

Pelerinaj in Grecia - 21.03.2019

PELERINAJ IN GRECIA
Data de plecare:21.03.2019 – Data de intoarcere: 27.03.2019
Pret: 205 Euro / pers.

Ziua 1  Plecare la ora 19:30 din  Bucuresti (Autogara Militari)  pe traseul -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Mrea Dyonissos – situata la poalele Mt Olimp. Plecare spre Kalambaka unde vizitam Atelierul  de icoane bizantine  (veti  asista  la  procesul  de  fabricare a  icoanelor). Vizitarea  Complexului Monahal Meteora  (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos ) -  vizitam  1 manastire. Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 3  Mic dejun. Plecare spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Traversare cu ferryboat-ul in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei )  si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul . Cazare in insula Evia - hotel 3*.

Ziua 4  Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Plecare spre Atena unde vizitam Biserica Sf Ioan Botezatorul “Vanatorul “ care adaposteste moastele Sf Nicolae Planas. Plecare spre portul Pireu  -  traversare cu ferry-boat-ul Pireu – Eghina. Cazare in insula Eghina hotel 2*.
 
Ziua 5  Mic dejun. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul. Vizita la Mrea Sf Ecaterina  - moastele Sf. Ecaterina si icoana facatoare de minuni a Sf Spiridon. Traversare cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu) si continuarea drumului spre Paralia Katerini. Cazare in Paralia Katerini hotel 3*

Ziua 6  Mic dejun.  Plecare spre tara cu oprire in  Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


Pret: 205 Euro / pers.


Pretul include: transport cu autocarul; 4 nopti cazare in hotel (camere duble); 4 mic dejunuri; toate  traversarile cu ferry-boat-ul;  ghid insotitor ; preot insotitor

Pretul nu include: asigurarea medicala ( 25 lei ); intrarea la Meteora ( 3 Euro) ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”

Pretul este valabil pentru grup minim de 40 persoane. Pentru grup intre 35 – 39 de persoane pretul se majoreaza cu 10 Euro / pers. Pentru grup mai mic de 35 de persoane pretul pelerinajului se recalculeaza.


Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Condiții de plată:
•    avans 30% se achită în maxim 7  zile de la data confirmării rezervării
•    restul de 70% se achita pana la 27.02.2019


Locurile in autocar se distribuie incepand cu bancheta a 2-a in functie de ordinea achitarii avansului.


Intreaga viata a sfantului Nicolae Planas a fost una caracterizata de jertfa. El a trait in mijlocul oamenilor, fiind o pilda vie de vietuire crestina. Sfantul Nicolae Planas este cunoscut ca ocrotitor al celor casatoriti deoarece multe sunt familiile care, in urma rugaciunilor catre sfant, au dobandit linistea....( vezi articolul complet pe https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-nicolae-planas-ocrotitorul-celor-casatoriti-97683.html