Pelerinaj in Grecia - 27.06.2020

Pelerinaj in Grecia - 27.06.2020

PELERINAJ IN GRECIA
Data de plecare: 27.06.2020  – Data de intoarcere: 02.07.2020
Pret: 220 Euro / pers.

Ziua 1  Plecare la ora 20:00 din  Bucuresti (Autogara Militari)  pe traseul -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Salonic - al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia. Continuarea drumului spre Paralia Katerini cu oprire la:  Mrea Dyonissos – situata la poalele Mt Olimp si la Mrea Efrem Sirul  ( adaposteste mana dreapta a Af Efrem Sirul si moastele Sf Ecaterina). Cazare in Paralia Katerini hotel 3*

Ziua 3  Mic dejun. Plecare spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Traversare cu ferryboat-ul in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei )  si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul . Cazare in insula Evia - hotel 3*.

Ziua 4  Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Plecare spre Atena   -  traversare cu ferry-boat-ul Pireu – Eghina. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul. Vizita la Mrea Sf Ecaterina  - moastele Sf. Ecaterina si icoana facatoare de minuni a Sf Spiridon.Cazare in insula Eghina hotel 2*.
 
Ziua 5  Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul ( insula Eghina – Pireu) si continuarea drumului spre localitatea Lykovrisi unde se afla Mrea Sf Irina de Hrisovalant ( inchinare la icoana facatoare de minuni a Sf Irina de Hrisovalant). Continuarea drumului spre Kalambaka. Cazare in Kalambaka hotel 3*

Ziua 6  Mic dejun.  Vizitam Atelierul  de icoane bizantine  (veti  asista  la  procesul  de  fabricare a  icoanelor). Vizitarea  Complexului Monahal Meteora  (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos ) -  vizitam  1 manastire. Plecare spre tara si sosire in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


Pret: 220 Euro / pers.


Pretul include: transport cu autocarul; 4 nopti cazare in hotel (camere duble); 4 mic dejunuri; toate  traversarile cu ferry-boat-ul;  ghid insotitor ; preot insotitor

Pretul nu include: asigurarea medicala de calatorie – nu este obligatorie, dar este recomandata (   aprox 25 lei), asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice ; intrarea la Meteora ( 3 Euro) ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”

GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 euro/persoana
Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 euro/persoana
Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 euro/persoana
Pentru grup mai mic de 25 persoane, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Condiții de plată:
•    avans 30% se achită în maxim 7  zile de la data confirmării rezervării
•    restul de 70% se achita cu 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii


Locurile in autocar se distribuie incepand cu bancheta a 2-a in functie de ordinea achitarii avansului.


Sf Nectarie s-a nascut la data de 1 octombrie 1846 la Silivri, in Tracia, si a adormit in Domnul la data de 8 noiembrie 1920 la Atena. Sfantul Nectarie a fost episcop de Pentapole si ctitor al manastirii "Sfanta Treime" din insula Egina. ( vezi articolul complet pe https://www.crestinortodox.ro/stiri/crestinortodox/sfantul-ierarh-nectarie-eghina-142561.html )