Pelerinaj in Grecia de ziua Adormirii Maicii Domnului - 10.08.2019

Pelerinaj in Grecia de ziua Adormirii Maicii Domnului - 10.08.2019

Data de plecare: 10.08.2019 // Data de intoarcere: 19.08.2019

Pret: 370 Euro / pers.

Ziua 1  Plecare la ora 15: 30 din Rm Valcea pe traseul Pitesti ( Podul Viilor 16:45)  -  Bucuresti  (Autogara Militari – ora 19:00) -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam   Catedrala Sf. Dimitrie moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si ale Sf. Anisia ; Biserica Sf.Sofia - moastele Sf. Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana - moastele Sf. Grigorie Palama.  Cazare zona Volos hotel 3*.

Ziua 3. Mic dejun. Plecare spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Traversare cu ferryboat-ul in insula Evia si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul (biserica a fost ridicata în anul 1951, an in care au fost mutate sfintele moaste, care initial au fost asezate în Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena) . Cazare in Atena  hotel 3*.

Ziua 4. Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul.  Traversare cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu). Cazare in Atena  hotel 3*.

Ziua 5 Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Continuarea drumului spre  Mrea Mega Spileo “ Marea Pestera” – icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare zona Patras hotel 3*

Ziua 6 Mic dejun la pachet. Deplasare spre portul Kilini. Traversare cu ferry-boat-ul in insula Kefalonia. Participare la Sf Liturghie la Biserica Maicii Domnului “Langouvar” din Markopoulo unde in fiecare an apar serpii Maicii Domnului . Se viziteaza si Biserica Maicii Domnului cu Crini si Mrea Sf Gherasim ( ne inchinam la moastele Sf Gherasim).Traversare cu ferry-boat-ul   ( insula Kefalonia – Killini). Cazare  zona Patras hotel  3*.

Ziua 7. Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Cazare zona Patras hotel  3*.

Ziua 8. Mic dejun. Plecare spre Patras unde vizitam  Catedrala care adaposteste moastele Sf. Andrei. Continuarea drumului spre Kalambaka.  Vizitarea Atelierului de icoane bizantine . Cazare in Kalambaka hotel 3*

Ziua 9. Mic dejun. Vizitam 1 manastire din cadrul  Complexului Monahal Meteora (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos).  Plecare spre  tara. Sosire in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret: 370 Euro / pers.

Pretul include: transport cu autocarul,  7  nopti cazare in hotel  ( camere duble) , 7 mic dejunuri , toate traversarile cu ferry-boat-ul, preot insotitor, ghid insotitor.

Pretul nu include: asigurarea medicala ( 35 lei), intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea, orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”.

Pretul este valabil pentru grup minim de 40 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim pretul programului se recalculeaza.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni

TRANSFER GRATUIT DIN RM. VALCEA SI PITESTI

Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic ! Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 15  zile inainte de plecare.  TRANSFERUL  la punctul  de imbarcare  este oferit de SUNRISE TURISM cu titlu GRATUIT, prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Transferul gratuit este  asigurat de SUNRISE TURISM  cu mijloace auto din flota companiei de transport partenere  si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport  pe rute regulate de transport pasageri.

 

Serpii Maicii Domnului reprezinta o minune deosebita pe care Maica Domnului o savarseste anual, in vremea postului Maicii Domnului, in insula Kefalonia. La numai doua sate departare de localitatea Pastra (3km), unde are loc minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului, se afla localitatea Markopoulo, locul unei alte minuni a Maicii Domnului. Drumul ce porneste din port, inspre localitatea Markopoulo, aflata in sudul insulei, este strajuit pe stanga de munti si pe dreapta de mare....vezi articolul complet pe https://www.crestinortodox.ro/pelerinaje/serpii-maicii-domnului-kefalonia-125545.html