Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Efrem cel Nou+ Sf Teodora din Peloponez

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Efrem cel Nou+ Sf Teodora din Peloponez

Data de plecare: 02.05.2018

Pret: 365 Euro

Ziua 1  Plecare la ora 15:30 din Rm Valcea pe traseul Pitesti ( ora 17:00)  -  Bucuresti  (Parcul Izvor – ora 19:30) -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2  Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Kalambaka  unde se  viziteaza  Atelierul de Icoane Bizantine ( veti  asista  la  procesul  de  fabricare a  icoanelor) si  1 manastire din cadrul  Complexului Monahal Meteora (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos ) . Cazare in Kalambaka hotel 3*. 

Ziua 3  Mic dejun. Deplasare spre portul Glyfa. Traversare cu ferryboat-ul in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei )  si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul (biserica a fost ridicata în anul 1951, an in care au fost mutate sfintele moaste, care initial au fost asezate în Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena) . Cazare in insula Evia hotel 3*.

Ziua 4  Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire, manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou ( cu zi de praznuire 5 mai). Participare la Sf  Liturghie (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina.  Cazare in insula Eghina hotel 2*.

Ziua 5 Mic dejun. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul.  Traversare cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu ) si continuarea drumului spre Tripoli cu oprire la Canalul Corint (leagă Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee).  Cazare zona Tripoli hotel  2*

Ziua 6. Mic dejun. Plecare spre Vasta unde vizitam Biserica Sf Teodora din Peloponez – una din cele mai minunate bisericute din lume (astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sf Teodora, se afla un numar de 17 copaci uriasi, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii.).  Ne intreptam apoi spre Mrea Malevi – icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului pictata de Sf Ap Luca. Cazare zona Tripoli hotel  2*

Ziua 7 Mic dejun. Plecare spre Patras cu oprire  la Mrea Mega Spileo “ Marea Pestera” – icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Panagia Megaliospiliotissa”.  Continuarea drumului spre Patras unde  vizitam  Catedrala care adaposteste moastele Sf. Andrei. Cazare in zona Patras hotel 3*.

Ziua 8  Mic dejun. Deplasare spre portul Kilini. Traversare cu ferry-boat-ul in insula Kefalonia. Vizite la : Biserica Maicii Domnului cu Crini, Biserica  inchinata Maicii Domnului “Langouvar din Markopoulo – unde in fiecare an apar serpii Maicii Domnului si Mrea Sf Gherasim ( ne inchinam la moastele Sf Gherasim) .  Traversare cu ferry-boat-ul ( insula Kefalonia – Killini) . Cazare zona Patras hotel 3*.

Ziua 9  Mic dejun. Continuarea drumului spra Paralia Katerini cu oprire la Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Cazare in Paralia Katerini hotel 3*.

Ziua 10  Mic dejun. Vizitam). Continuarea drumului spre tara cu oprire in Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia. Optional : vizita la Mrea Sf Ioan de Rila ( cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria – adaposteste moastele Sf Ioan de Rila  - 5 Euro / pers) . Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

TRANSFER GRATUIT DIN RM. VALCEA SI PITESTI

Pretul include: transport cu autocarul,  8 nopti cazare in hotel ( camere duble)  , 8 mic dejunuri, toate traversarile cu ferry-boat-ul, preot insotitor, ghid insotitor.

Pretul nu include: asigurarea medicala ( 35 lei), intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea,  vizita optionala la Mrea Rila ( 5 Euro / pers) ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”.

Pretul este valabil pentru grup minim de 40 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim pretul programului se recalculeaza.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni

 

Sfantul Efrem cel Nou , numit Mare Mucenic si Tamaduitor, s-a nascut in data de 14 septembrie 1384, in ziua praznuirii Sfintei Cruci. La varsta de numai 14 ani, el va intra ca monah in Manastirea Buna Vestire, manastire zidita pe locul numit "Colina Neprihanitilor", undeva in Atica, Grecia. Sfantul Efrem cel Nou a adormit in Domnul in ziua de 5 mai 1426, intr-o zi de joi, in jurul orei 09.00, dupa neinchipuite torturi, in varsta fiind de numai 42 de ani. Sfintele lui Moaste au fost descoperite in data de 3 ianuarie 1950.....( vezi articolul complet : https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-efrem-nou-120734.html)