Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Ioan Rusul

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Ioan Rusul

PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF IOAN RUSUL
Data de plecare: 25.05.2019 - Data de sosire: 30.05.2019
Pret: 260  Euro / pers


Ziua 1 – 25.05.2019  Plecare la ora 15:30 din Rm Valcea (autogara Dacos) – Pitesti 17:00 ( Podul Viilor ) – Bucuresti  19:30  ( autogara Militari) pe traseul  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 – 26.05.2019  Sosire in Grecia si continuarea drumului spre  Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “.Traversare cu ferry-boat-ul in insula Evia – a doua insula ca marime a Greciei. Cazare in Edipsos hotel 3*.

Ziua 3 - 27.05.2019 Mic dejun. Deplasare spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  Participare la Sfanta Liturghie si la procesiunea inchinata Sf. Ioan Rusul. Deplasare spre portul Pireu - traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina. Cazare in Eghina hotel 2*.

Ziua 4 – 28.05.2019  Mic dejun. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 1910.  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul.Traversare cu ferry – boatul insula Eghina – Pireu si continuarea spre localitatea Lykovrisi unde se afla Mrea Sf Irina de Hrisovalant – ne inchinam la icoana facatoare de minuni a Sf Irina de Hrisovalant. Plecare spre Kalambaka. Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 5 – 29.05.2019 Mic dejun. Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde veti asista la procesul de fabricare  a icoanelor ). Vizitam 1 manastire din cadrul  Complexului Monahal Meteora (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos ). Cazare in Paralia Katerini hotel 3*

Ziua 6 – 30.05.2019  Mic dejun. Plecare spre Salonic -  vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia.Plecare spre localitatea Suroti unde vizitam Mrea Sf Ioan Teologul  - mormantul Parintelui Paisie Aghioritul si moastele Cuv. Arsenie Capadocianul. Plecare spre tara cu oprire la Mrea Rila din Bulgaria ( cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria – adaposteste moastele Sf Ioan de Rila ). Sosire in tara in functie de conditiile de trafic si de formalitatile vamale.

Pret: 260  Euro / pers

Pretul include: transport cu autocarul; 4 nopti cazare in hotel (camere duble ); 4 mic dejunuri; toate  traversarile cu ferry-boat-ul; taxa turistica locala  ;  preot insotitor, ghid insotitor
Pretul nu include: asigurarea medicala ( 25 lei ); intrarea la Meteora ( 3 Euro); orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”


Pretul este valabil pentru grup minim de 40 persoane.
Pentru grup intre 35 – 39 de persoane pretul se majoreaza cu 10 Euro / pers. Pentru grup mai mic de 35 de persoane pretul pelerinajului se recalculeaza.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni

 

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Condiții de plată:
•    avans 30% se achită în maxim 7  zile de la data confirmării rezervării
•    restul de 70% se achita  pana la 01.05.2019

Locurile in autocar se distribuie incepand cu bancheta a 2-a in functie de ordinea achitarii avansului.


TRANSFER GRATUIT DIN RM VALCEA SI PITESTI

 

Sfantul Ioan Rusul s-a nascut intr-un sat din Rusia, in jurul anului 1690. Sfantul Ioan Rusul a participat ca soldat in razboiul rusilor impotriva turcilor din anul 1711. A fost luat prizonier de catre tatari in luptele pentru dezrobirea Azofului si vandut unui ofiter superior turc....vezi articolul complet pe https://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfantul-ioan-rusul-119428.html