Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Nectarie + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Nectarie + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon

Data de plecare: 05.11.2017

Pret: 280 Euro / pers

 

Ziua 1  Plecare la ora 15:00 din Rm Valcea pe traseul Pitesti ( Podul Viilor 16:15 )  -  Bucuresti  (Parcul Izvor – ora 19:00) -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

 
Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia.  Ne continuam drumul spre Kalambaka cu oprire la Mrea Efrem Sirul ( adaposteste mana dreapta a Sf Efrem Sirul si moastele Sf Ecaterina). Sosire in Kalambaka – vizitarea unui atelier de icoane bizantine. Vizitarea  Complexului Monahal Meteora – vizitam  1 manastire. Cazare in Kalambaka hotel 3*.
 
Ziua 3. Mic dejun. Mic dejun. Plecare spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Traversare cu ferry- boat-ul in insula Evia si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moastele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul (biserica a fost ridicata în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaste, care inițial au fost asezate în Biserica Sf. Imparati Constantin și Elena) . Vizita la Mrea Makrimallis - moastele Sf Partenie (este unul dintre cei mai mari facători de minuni -  slavit pentru puterea lui de a tamadui boli dintre cele mai grave, cu precadere cancerul de orice tip.) . Cazare in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei dupa insula Creta)  -  hotel 3*.
 
Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). . Plecare spre  spre Atena si traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina. Scurta oprire la  Mrea Sf Treime pentru a ne inchina la moastele Sf. Nectarie ( biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910. La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul. Cazare in Eghina hotel 2*.
 
Ziua 5. Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie de la Mrea Sf Treime ( moastele Sf. Nectarie). Traversare cu ferry-boat-ul  ( insula Eghina – Pireu) si continuarea drumului spre Patras cu oprire la Canalul Corint (leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee). Cazare zona Patras hotel 3*.
 
Ziua 6. Mic dejun. Vizita la Catedrala care adaposteste moastele Sf. Andrei. Plecare spre Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat. Traversare cu ferry-boat-ul  in insula Corfu. Cazare in Corfu hotel 3*.
 
Ziua 7.Mic dejun. Vizitam biserica care adaposteste  moastele Sf. Ierarh Spiridon ( sfintele moaste au fost aduse in insula Corfu in anul 1453), Catedrala Mitropolitana cu moastele Sf. Imparatese Teodora si   Mrea. Sf. Muc. Paraschevi ( aici se afla Mana Dreapta a Sf. Muc. Paraschevi si icoana facatoare de minuni). Cazare in Corfu hotel 3*.
 
Ziua 8. Mic dejun. Plecare spre tara cu oprire in Veria la Mrea Panagia Dovra –ne inchinam la moastele Sf Luca al Crimeei . Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.
 
Pretul include: transport cu autocarul,  6 nopti cazare in hotel  ( camere duble) , 6 mic dejunuri, toate traversarile cu ferry-boat-ul, preot insotitor, ghid insotitor
Pretul nu include: asigurarea medicala (35 lei), intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea, orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”
 
Acte necesare : carte de identitate sau  pasaport  valabil minim 6 luni 
Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic de 40 de persoane pretul excursiei se recalculeaza
 
TRANSFER GRATUIT DIN RM VALCEA SI PITESTI
 
 
 " Sarac cu trupul, bogat cu sufletul, mereu aproape de cei suferinzi… Nectarie de Eghina este unul dintre cei mai cunoscuti sfinti ai Bisericii creștine, datorită vieții trăite după regula de aur a Evangheliei: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel”......( vezi articolul complet pe http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/noiembrie/sfantul-nectarie-eghina/sfantul-nectarie-taumaturgul-omul-care-trait-un-inger-trup-153630.html )