Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Nectarie + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Nectarie + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon

Data de plecare: 05.11.2019 – Data de intoarcere: 13.11.2019

Pret: 310 Euro / pers

 

Ziua 1  Plecare la ora 15:30 din Rm Valcea pe traseul Pitesti ( Podul Viilor 16:45 )  -  Bucuresti  (Autogara Militari – ora 19:30) -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Kalambaka cu oprire la Mrea Dyonissos – situata la poalele Mt Olimp. Sosire in Kalambaka – vizitarea unui atelier de icoane bizantine. Vizitarea  Complexului Monahal Meteora – vizitam  1 manastire. Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 3. Mic dejun. Plecare spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Traversare cu ferry- boat-ul in insula Evia si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moastele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul (biserica a fost ridicata în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaste, care inițial au fost asezate în Biserica Sf. Imparati Constantin și Elena) . Cazare in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei dupa insula Creta)  -  hotel 3*.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Plecare spre  spre Atena si traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina. Scurta oprire la  Mrea Sf Treime pentru a ne inchina la moastele Sf. Nectarie ( biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul. Cazare in Eghina hotel 2*.

Ziua 5. Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie de la Mrea Sf Treime ( moastele Sf. Nectarie). Traversare cu ferry-boat-ul  ( insula Eghina – Pireu) si continuarea drumului spre Patras cu oprire la Canalul Corint (leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee). Cazare zona Patras hotel 3*.

Ziua 6. Mic dejun. Vizita la Catedrala care adaposteste moastele Sf. Andrei. Plecare spre Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat. Traversare cu ferry-boat-ul  in insula Corfu. Vizitam biserica care adaposteste  moastele Sf. Ierarh Spiridon ( sfintele moaste au fost aduse in insula Corfu in anul 1453) si Catedrala Mitropolitana cu moastele Sf. Imparatese Teodora. Cazare in Corfu hotel 3*.

Ziua 7. Mic dejun.Timp liber in Corfu pentru cumparaturi.  Traversare cu ferry-boat-ul  insula Corfu – Igoumenitsa si continuarea drumului spre Salonic – al doilea oras ca marime al Grecie.  Cazare in Salonic  hotel 3*

Ziua 8. Mic dejun. Vizitam Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si ale Sf. Anisia. Plecare spre localitatea Suroti unde vizitam Mrea Sf Ioan Teologul  - mormantul Parintelui Paisie Aghioritul si moastele Cuv. Arsenie Capadocianul. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

 

Pretul include:transport cu autocarul,  6 nopti cazare in hotel  ( camere duble) , 6 mic dejunuri, toate traversarile cu ferry-boat-ul, taxa locala ; preot insotitor, ghid insotitor

Pretul nu include:asigurarea medicala ( 35 lei), intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea, orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”

Acte necesare : carte de identitate sau  pasaport  valabil minim 6 luni

Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic de 40 de persoane pretul excursiei se recalculeaza

 

TRANSFER GRATUIT DIN RM VALCEA SI PITESTI

* Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic ! Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 15  zile inainte de plecare. TRANSFERUL  la punctul  de imbarcare  este oferit de SUNRISE TURISM cu titlu GRATUIT, prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Transferul gratuit este  asigurat de SUNRISE TURISM  cu mijloace  auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri.

 

 

 

 " Sarac cu trupul, bogat cu sufletul, mereu aproape de cei suferinzi… Nectarie de Eghina este unul dintre cei mai cunoscuti sfinti ai Bisericii creștine, datorită vieții trăite după regula de aur a Evangheliei: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel”......( vezi articolul complet pe http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/noiembrie/sfantul-nectarie-eghina/sfantul-nectarie-taumaturgul-omul-care-trait-un-inger-trup-153630.html