Pelerinaj in Grecia de ziua Sf. Ioan Rusul - 22.05.2018

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf. Ioan Rusul - 22.05.2018

PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF. IOAN RUSUL + insula Corfu cu moastele Sf. Spiridon

Data de plecare: 22.05.2018 // Data de intoarcere 29.05.2018

Pret: 255 Euro / pers

 

Ziua 1  Plecare la ora 15:00 din  Rm Valcea pe traseul Pitesti ( Podul Viilor – 16:15) - Bucuresti – ora 19:00 (  Parcul Izvor – statia de metrou Izvor) -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2  Sosire in Grecia si continuarea drumului spre  Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat. Traversare cu ferry-boat-ul  in insula Corfu. Cazare in Corfu hotel 3*.

Ziua 3  Mic dejun. Vizitam biserica care adaposteste  moastele Sf. Ierarh Spiridon ( sfintele moaste au fost aduse in insula Corfu in anul 1453)  si Catedrala Mitropolitana cu moastele Sf. Imparatese Teodora . Traversare cu ferry-boat-ul catre Igoumenitsa si continuarea drumului spre Kalambaka.Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde veti asista la procesul de fabricare  a icoanelor ). Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 4  Mic dejun. Vizitam 1 manastire din cadrul  Complexului Monahal Meteora (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos ) . Plecare spre Insula Eghina ( traversare cu ferry-boat-ul Pireu – Eghina) unde se afla moastele Sf. Nectarie. Cazare in insula Eghina hotel 2*.

Ziua 5  Mic dejun. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul. Traversare cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu). Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri si a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaste au fost descoperite in chip minunat in anul 1945 si asezate în actuala manastire. Tot aici este si copacul pe care a fost martirizat sfantul). Cazare in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei dupa insula Creta)  -  hotel 3*..

Ziua 6  Mic dejun. Deplasare spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul.  Participare la Sfanta Liturghie si la procesiunea inchinata Sf. Ioan Rusul.  Traversare cu ferry-boat-ul. Oprire la Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Cazare in Paralia Katerini hotel 3*.

Ziua 7  Mic dejun. Vizitam Mrea Efrem Sirul ( adaposteste mana dreapta a Sf Efrem Sirul si moastele Sf Ecaterina). Continuarea drumului spre tara cu oprire in Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

 

Pretul include: transport cu autocarul; 5 nopti cazare in hotel   (camere duble ); 5 mic dejunuri; toate  traversarile cu ferry-boat-ul;  preot insotitor, ghid insotitor

Pretul nu include: asigurarea medicala ( 25 lei ); intrarea la Meteora ( 3 Euro); orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”

Acte necesare : carte de identitate sau  pasaport  valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic pretul se recalculeaza.

TRANSFER GRATUIT DIN RM . VALCEA SI PITESTI

Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic ! Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 15  zile inainte de plecare.  TRANSFERUL  la punctul  de imbarcare  este oferit de SUNRISE TURISM cu titlu GRATUIT, prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Transferul gratuit este  asigurat de SUNRISE TURISM  cu mijloace auto din flota companiei de transport partenere  si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport  pe rute regulate de transport pasageri.

 

Sfantul Ioan Rusul, grabnic vindecator al celor bolnavi este cinstit pe 27 mai. S-a nascut in jurul anului 1690 din parinti crestini. Luat de tanar in armata, participa in anul 1711 la un razboi ruso-turc.... vezi articolul complet pe ....https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-ioan-rusul-grabnic-vindecator-celor-bolnavi-152078.html