Pelerinaj in Grecia + insula Creta

Pelerinaj in Grecia + insula Creta

Pelerinaj in Grecia + insula Creta

Data de plecare: 05.07.2019 – Data de intoarcere: 15.07.2019

Pret: 460 Euro / pers.

 

Ziua 1  Plecare la la ora 19:30 din  Bucuresti  (Piata Constitutiei) pe traseul  -  Giurgiu – Ruse – Promahonas.

Ziua 2 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam   Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si ale Sf. Anisia.  Continuarea drumului spre Kalambaka Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde veti asista la procesul de fabricare a icoanelor). Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 3. Mic dejun. Vizitam 1 manastire din cadrul  Complexului Monahal Meteora (al doilea mare si important centru monastic ortodox al Greciei, dupa Sf. Munte Athos).  Plecare spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “.  Plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry- boat.Traversare cu ferry-boat-ul ( Pireu – Creta ). Cazare pe ferry- boat (cabina de 4 persoane) .

Ziua 4. Sosire dimineata  in insula Creta  - portul Heraklion. Plecare spre centrul orasului Heraklion – tur pietonal in centrul istoric - Optional se poate vizita situl arheologic Knossos - centrul politic si religios al culturii minoice (legendele faimoase din Knossos s-au raspandit in intreaga lume, precum aventurile regelui Minos si Minotaurului -animalul mitologic inchis in labirintul in care victimele trebuiau sacrificate), si zborul lui Daedalus si fiul sau, Icar, cu moartea lui Icar aripile i s-au topit pentru ca a zburat prea aproape de soare). Timp liber pentru cumparaturi. Cazare si cina hotel 3* in Amoudara.  Optional seara cretana - feluri tradiționale de mancare, dansatori profesionisti, muzica live  ( 45 Euro / pers )

Ziua 5. Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Cazare si cina hotel 3* in Amoudara.

Ziua 6 Mic dejun. Excursie in partea de sud a Cretei : Gortys, fosta capitala a Cretei in Epoca romana, Mrea Kaliviani (cu  capela construita in secolul al XIV-lea) si  statiunea Matala – celebra pentru nisipul sau auriu. Timp liber pentru plaja. Cazare si cina hotel 3* in Amoudara.

Ziua 7 Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional excursie in insula Santorini ( 135 Euro / pers).  Cazare si cina hotel 3* in Amoudara.

Ziua 8. Mic dejun. Se pleaca spre platoul Lassithi – situat la o altitudine de 900 m, cu mori de vant traditionale. Aici se afla pestera , unde, conform legendei s-a nascut Zeus.  Se viziteaza Mrea Vidiani si  Mrea  Kera ( prima atestare documentară datează din anul 1333). Deplasare spre Heraklion pentru imbarcare pe ferry-boat. Traversare cu ferryboat-ul ( insula Creta – Pireu). Cazare pe ferry- boat ( cabina de 4 persoane)

Ziua 9. Sosire la 06:30  in portul Pireu. Deplasare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Continuarea drumului spre localitatea Lykovrisi unde se afla Mrea Sf Irina de Hrisovalant – ne inchinam la icoana facatoare de minuni a Sfintei. Cazare in Volos hotel 3*

Ziua 10 Mic dejun. Plecare spre tara cu oprire la Mrea Efrem Sirul ( adaposteste mana dreapta a Sf Efrem Sirul si moastele Sf Ecaterina. Sosire in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret: 460  Euro / pers.

Pretul include: transport cu autocarul,  6  nopti cazare in hotel 3* ( camere duble)  , 2 nopti cazare pe ferry-boat ( cabine cu 4 paturi);   6 mic dejunuri + 4 cine bufet, toate traversarile cu ferry-boat-ul, taxa de statiune ;  preot insotitor, ghid insotitor.

Pretul nu include: asigurarea medicala ( 40 lei), intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea,  programele optionale ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”.

Pretul este valabil pentru grup minim de 40 persoane.

Pentru grup intre 35 – 39 de persoane pretul se majoreaza cu 10 Euro / pers. Pentru grup mai mic de 35 de persoane pretul pelerinajului se recalculeaza.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni

 

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Condiții de plată:

  • avans 30% se achită în maxim 7  zile de la data confirmării rezervării
  • restul de 70% se achita  pana la 01.06.2019

Locurile in autocar se distribuie incepand cu bancheta a 2-a in functie de ordinea achitarii avansului.