Pelerinaj in Grecia + Sf Teodora din Peloponez

Pelerinaj in Grecia + Sf Teodora din Peloponez

Pelerinaj in Grecia + Sf Teodora din Peloponez si Mrea Malevi
Data de plecare: 31.08.2018
Pret: 390 Euro / pers


Ziua 1  Plecare la 21:30 din  Pitesti ( Podul Viilor - Petrom)  pe traseul  Bucuresti  (Autogara Militari – ora 23:30  ) -  Giurgiu – Ruse.

Ziua 2 Continuarea drumului prin Bulgaria spre Rila – vizita la Mrea Sf Ioan de Rila ( cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria – adaposteste moastele Sf Ioan de Rila ) .  Continuarea drumului spre Grecia. Vizitam Mrea Efrem Sirul ( adaposteste mana dreapta a Sf Efrem Sirul si moastele Sf Ecaterina).  Cazare zona Larisa / Volos hotel 3* .

Ziua 3. Mic dejun. Se viziteaza Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului  si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Deplasare spre portul Glyfa. Traversare cu ferryboat-ul in insula Evia si continuarea drumului spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul  aflate in Biserica Sf. Ioan Rusul (biserica a fost ridicata în anul 1951, an in care au fost mutate sfintele moaste, care initial au fost asezate în Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena) . Vizita la Mrea Makrimallis - moastele Sf Partenie (este unul dintre cei mai mari facători de minuni -  slavit pentru puterea lui de a tamadui boli dintre cele mai grave, cu precadere cancerul de orice tip.) Cazare in insula Evia hotel 3*.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina.  Cazare in insula Eghina hotel 2*.

Ziua 5.  Mic dejun. Vizita la Mrea Sf Treime - biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 .  La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sf. Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul.  Traversare cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu ) si continuarea drumului spre Tripoli cu oprire la Canalul Corint (leagă Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee).  Cazare zona Tripoli hotel  3*

Ziua 6. Mic dejun. Plecare spre Vasta unde vizitam Biserica Sf Teodora din Peloponez – una din cele mai minunate bisericute din lume (astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sf Teodora, se afla un numar de 17 copaci uriasi, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii.).  Ne intreptam apoi spre Mrea Malevi – icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului pictata de Sf Ap Luca. Cazare zona Tripoli hotel  3*

Ziua 7.  Mic dejun. Plecare spre Patras cu oprire  la Mrea Mega Spileo “ Marea Pestera” – icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Panagia Megaliospiliotissa”.   Cazare in zona Patras hotel 3*.

Ziua 8. Mic dejun.  vizitam  Catedrala care adaposteste moastele Sf. Andrei.  Plecare spre Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat. Traversare cu ferry-boat-ul  in insula Corfu. Cazare in Corfu hotel 3*.

Ziua 9. Mic dejun. Vizitam biserica care adaposteste  moastele Sf. Ierarh Spiridon ( sfintele moaste au fost aduse in insula Corfu in anul 1453) – Participare la Sf Liturghie  , Catedrala Mitropolitana cu moastele Sf. Imparatese Teodora si Mrea. Sf. Muc. Paraschevi ( aici se afla Mana Dreapta a Sf. Muc. Paraschevi si icoana facatoare de minuni). Cazare in Corfu hotel 3*.

Ziua 10. Mic dejun.. Continuarea drumului spre tara cu oprire in Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei unde vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie -  moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

 

Pretul include: transport cu autocarul,  8 nopti cazare in hotel ( camere duble) , 8 mic dejunuri, toate traversarile cu ferry-boat-ul, preot insotitor, ghid insotitor ; taxa de statiune

Pretul nu include: asigurarea medicala ( 35 lei), intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea,  ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”.

Pretul este valabil pentru grup minim de 40 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim pretul programului se recalculeaza.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni.

 

 

 

Sfanta Teodora a primit moarte muceniceasca. Dar, inainte de a muri, s-a rugat: "Ia-mi, Doamne, sufletul si iarta-i pe acuzatorii mei. Te implor, cu voia Ta, sa faci din trupul meu biserica, din sangele meu rau si din parul meu copaci". Si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea. La locul de mucenicie a izvorat in chip minunat un izvor. Iar la bisericuta ridicata in cinstea ei s-a intamplat o alta minune: pe acoperisul bisericii au crescut, in mod inexplicabil, 17 copaci, dintre care unii sunt foarte inalti si au o grosime de un metru. Totusi, desi acoperisul bisericutei e subtire, rezista. Cu toate ca radacinile copacilor nu au trecut prin tavan in interiorul bisericii. Oamenii de stiinta care au cercetat cazul isi marturisesc neputinta de a explica cum cresc copacii pe un acoperis subtire fara sa se prabuseasca biserica.....( vezi articolul complet pe https://www.crestinortodox.ro/religie/sfanta-teodora-peloponez-roadele-rabdarii-prigonirilor-69524.html )