Pelerinaj in Maramures

Pelerinaj in Maramures

Pelerinaj in Maramures

Data de plecare: 06.06.2018  //  Data de intoarcere 10.06.2018

Pret: 580 lei / pers.

 

Ziua 1Miercuri Plecare la ora 06:00 din Bucuresti ( parcul Izvor) pe traseul – Brasov – Sighisoara ( scurta oprire in Sighisoara - singura cetate medievala din Europa locuita permanent) - Mrea Recea ( singura biserica din Europa lucrata integral in mozaic ) – mormantul Pr Ioan Iovan. Cazare in Bistrita hotel 3*.

Ziua 2Joi Mic dejun. Continuarea drumului pe traseul Nasaud – Mrea Moisei ( cel mai vechi lacas de cult din Maramures) – Biserica de lemn “Sf Nicolae”din Bogdan VodaBiserica de lemn “Naşterea Maicii Domnului” din Ieud Deal – monument UNESCO – Biserica de lemn din Botiza. Cazare si cina pensiune 3* in Sighetu Marmatiei - Vadul Izei.

Ziua 3Vineri Mic dejun. Deplasare spre Viseul de Sus. Plimbare cu “Mocanita de pe Valea Vaserului” ( aprox 55 lei / pers). Cazare si cina pensiune 3* in Sighetu Marmatiei - Vadul Izei.

Ziua 4 -  Sambata Mic dejun. Se viziteaza Mrea Barsana ( asezata pe Valea Izei ) , Sighetu-Marmatiei (Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei ~ 8 lei / pers taxa de intrare) – Cimitirul Vesel de la Sapanta (faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentand scene din viața și ocupația persoanelor înhumate ) – Mrea Sapanta Peri ( cea mai inalta biserica de lemn din lume si unul dintre cele mai reprezentative lacasuri de cult pentru intreaga zona a Maramuresului). Cazare si cina pensiune 3* in Sighetu Marmatiei - Vadul Izei.

Ziua 5 -  Duminica Mic dejun. Plecare spre Bucuresti cu vizite la Mrea Dumbrava , Mrea Ramet ( ne inchinam la moastele Sf Ghelasie), Alba Iulia – scurta oprire pentru a vizita Cetatea Alba Carolina si Catedrala Reintregirii Neamului in care, la 15 octombrie 1922, au fost încoronaţi ca suverani ai României Mari Regele Ferdinand şi Regina Maria. Sosire seara in Bucuresti.

 

Pretul include: transport cu autocarul, preot insotitor, ghid insotitor, 4 nopti cazare , 4 mic dejunuri + 3 cine

Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea ; biletul pentru plimbarea cu Mocanita ( ~55lei / pers) ; taxa de intrare la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei ~8 lei / pers

 

" Ceea ce fascineaza la Manastirea Barsana, dincolo de duhul locului de buna randuiala monahala, este desavarsita unitate stilistica si simtul artistic fara gres care guverneaza intregul asezamant, pe linia unei traditii imbogatite prin evlavie creatoare. Puritatea liniilor de la Barsana e ca o tamada pentru ochi si pentru inima: filocalie (iubire de frumos) mladiata in lemn! "..vezi articolul complet pe https://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-barsana-67952.html