Pelerinaj la Balcik - 22.09.2018

Pelerinaj la Balcik - 22.09.2018


Data de plecare :22.09.2018

Pret: 55 Euro / pers

 

Ziua 1 Plecare la ora 06:00 din Bucuresti ( Piata Constitutiei ) pe traseul Giurgiu – Ruse – Basarabovo – vizitam Mrea de Piatra a Sf Dimitrie Basarabov, situata pe malul raului Lom (locul unde a trait si unde au fost gasite moastele Sf. Dimitrie Basarabov, moaste care astazi se afla la Catedrala Patriarhala din Bucuresti). Continuarea drumului spre Varna unde vizitam Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului. Ne continuam deplasarea spre Mrea Aladja ( manastire din piatra infintata in sec al XIII – lea ; unul dintre cele mai vechi asezaminte religioase de pe teritoriul Bulgariei. ). Cazare in Balcik hotel 4*

Ziua 2 Mic dejun. Se viziteaza Castelul Reginei Maria -  cunoscut si sub denumirea de “Cuibul linistit “ si Gradina Botanica. Plecare spre tara cu o scurta oprire la Cap Kaliakra (impresionant promotoriu - monument al naturii din Dobrogea bulgrească ) . Continuarea drumului cu oprire la Mrea Sf Maria Teghirghiol – mormantul Pr Arsenie Papacioc. Sosire seara in Bucuresti.

 

Pretul include: transport cu autocarul, 1 noapte cazare cu mic dejun in hotel 4*, ghid insotitor

Pretul nu include: taxele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea ( Mrea Aladja, Gradina Botanica + Castelul Reginei Maria, Cap Kaliakra ~15 Leva )

 

Manastirea Aladja este o manastire ortodoxa medievala, sapata intr-o pestera din nord-estul Bulgariei, la 17 kilometri mai spre nord de Varna si la 3 kilometri vest de Nisipurile de Aur, intr-o zona protejata, adiacenta Parcului National "Zlatni Pyasatsi"(Nisipurile de Aur).  Pesterile ce alcatuiesc complexul monahal de la Aladzha sunt sapate intr-un perete de calcar, inalt de 40 de metri, aproape de limita superioara a platoului Franga. Asezamantul monahal se intinde pe mai multe nivele, el ingloband si doua mici catacombe....( vezi articolul complet pe http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/manastirea-aladzha-sihastrii-pesteri-67782.html )