Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Ioan Rusul

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf Ioan Rusul

PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF IOAN RUSUL + insula Corfu cu moastele Sf Spiridon

Data de plecare: 21.05.2022 – Data de intoarcere: 28.05.2022

Pret: 355   Euro / pers

TRANSFER GRATUIT DIN RM VALCEA SI PITESTI

 

Ziua 1 – 21.05.2022  Plecare la ora 18:30 din Rm Valcea ( Catedrala Ostroveni)  pe traseul Pitesti   ( Podul Viilor 20:00 )  -  Bucuresti  (Autogara Militari – ora 22.00) -  Giurgiu – Ruse .

Ziua 2 – 22.05.2022 Sosire in Grecia si continuarea drumului spre Salonic – al doilea mare oras al Greciei . Tur pietonal – vizitam:  Catedrala Sf. Dimitrie - moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si ale Sf. Anisia, Mrea Sf Teodora  - moastele Sf Teodora din Salnic , izvorul Sfintei Teodora, a cărui apă este cunoscută ca tămăduitoare si moaştele Cuv. David din TesalonicBiserica Sf.Sofia - moastele Sf. Vasile cel Nou; este cea mai renumită biserică bizantină, ridicata dupa modelul  Bisericii Sf. Sofia din Constantinopol, Catedrala Mitropolitana -  moastele Sf. Grigorie Palama.  Cazare in Salonic hotel 3*.

Ziua 3 – 23.05.2022. Mic dejun. Plecare spre Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat. Traversare cu ferry-boat-ul  in insula Corfu. Vizitam Catedrala Sf Spiridon  -   moastele Sf. Ierarh Spiridon ( sfintele moaste au fost aduse in insula Corfu in anul 1453) , Biserica Sf Elefterie si Sf Ana - ne vom inchina la Capul Sf Apostol Iacob, Sf Procopie, Sf Ioan Calavitul, Sf Gheorghe, Sf Varvara, Sf Pantelimon, Sf Mercurie, Sf Paraschevi, Sf Ecaterina si la Icoana Sf Ana cu Maica Domnului facatoare de minuni si Catedrala Mitropolitana cu moastele Sf. Imparatese Teodora. Cazare in Corfu hotel 3*.

Ziua 4 – 24.05.2022. Mic dejun. Traversare cu ferry – boat-ul si continuarea drumului spre Kalambaka. Se viziteaza atelierul de icoane bizantine  si Complexul Monahal Meteoravizitam  1 manastire. Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 5 – 25.05.2022. Mic dejun. Plecare spre  Lykovrisi unde vizitam  Mrea Sf Irina de Hrisovalant -  inchinare la icoana facatoare de minuni a Sf Irina de Hrisovalant). Continuarea drumului spre Atena – tur panoramic cu autocarul si vizita la Areopag – este cunoscut crestinilor mai ales datorita predicii rostite de catre Sf Ap Pavel in acest loc. Cazare in Atena hotel 4*

Ziua 6 – 26.05.2022 Mic dejun. Plecare spre portul Pireu si traversare cu ferry-boat-ul in insula Eghina. Se viziteaza Mrea Sf Treime pentru a ne inchina la moastele Sf. Ierarh Nectarie  ( biserica manastirii  unde a viețuit Sf.Nectarie a fost ridicata intre 1904 – 1910 - adaposteste moastele Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul, mormantul si chilia acestuia -  pastrata  asa cum era în timpul vietii Sfantului) si Mrea Sf Ecaterina  - moastele Sf. Ecaterina si icoana facatoare de minuni a Sf Spiridon. Traversare cu ferry-boat-ul  ( insula Eghina – Pireu) si continuarea drumului spre Nea Makri pentru a vizita Mrea Buna Vestire – manastire ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou  (sfantul a fost calugar în această manastire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de catre turci în anul 1426. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și asezate în actuala manastire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfantul). Cazare in insula Evia ( a doua insula ca marime a Greciei dupa insula Creta)  -  hotel 3*.

Ziua 7  - 27.05.2022 Mic dejun . Deplasare spre localitatea Prokopi pentru a ne inchina la moaştele Sf. Ioan Rusul . Participare la Sfanta Liturghie si la procesiunea inchinata Sf. Ioan Rusul.  Traversare cu ferry-boat-ul si continuarea drumului spre Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “ Panaghia Xenia “. Cazare in Paralia Katerini hotel 3*

Ziua 8 – 28.05.2022. Mic dejun.  Se viziteaza Mrea Dyonissos – situata la poalele Mt Olimp si  Mrea Efrem Sirul ( adaposteste mana dreapta a Sf Efrem Sirul si moastele Sf Ecaterina). Plecare spre tara si sosire  in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret: 355   Euro / pers

Pretul include: transport cu autocarul,  6 nopti cazare in hotel  ( camere duble) , 6 mic dejunuri, toate traversarile cu ferry-boat-ul, taxa locala ; preot insotitor, ghid insotitor.

Pretul nu include: asigurarea medicala de calatorie – nu este obligatorie, dar este recomandata  ( aprox 45  lei), asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;  intrarile la obiective si nici ghizii pentru acestea, orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”.

Supliment cazare camera Single + 150 Euro

 

GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 euro/persoana ; Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 euro/persoana ; Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 euro/persoana ; Pentru grup mai mic de 25 persoane, pretul se recalculeaza sau pelerinajul se reprogrameaza.

 

TRANSFER GRATUIT DIN RM VALCEA SI PITESTI

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTINATE sau PASAPORT

Consulta conditiile complete de calatorie in Grecia pe pagina dedicata a M.A.E  https://www.mae.ro/node/51914

Se vor respecta conditiile impuse de autoritatile romanesti, bulgaresti si grecesti in ceea ce priveste masurile de protectie sanitare contra COVID 19 !